Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇILDIR’A KURA’DAN BAŞKAN!.. ARDAHAN SEÇİMLERİ İPTAL MI?!.

Yapılan seçimler sonucunda CHP ile aynı oyu alan ve kura çekimine gidilen Çıldır’da Belediye Başkanı AK Parti’nin oldu..
Ardahan’ın Çıldır ilçesinde AK Parti Belediye başkan adayı K. Yakup Azizoğlu ve CHP Belediye Başkan adayı Nurettin Aygün’ün aynı oy sayısına ulaşması nedeniyle Çıldır Belediyesi için kura çekimi yapıldı.
Ardahan’ın Çıldır ilçesinde AK Parti Belediye Başkan adayı K. Yakup Azizoğlu ve CHP Belediye Başkan adayı Nurettin Aygün’ün aynı oy sayısına ulaşması üzerine Çıldır Belediyesi için Ardahan Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’nda kura çekimi yapıldı. Heyecanla beklenen sonuç, AK Parti’nin lehine sonuçlandı. Ardahan İl Seçim Kurulunda yapılan Kura çekilişi ardından kura da AK Parti çıkınca şu an hala Çıldır Belediye Başkanı olan K. Yakup Azizoğlu Çıldır Belediye Başkanı olarak belirlendi.
DSP’den AK Parti’ye geçen ve iki dönemdir Çıldır Belediye Başkanlığı yapan Kemal Yakup Azizoğlu’nun çekilen kura sonucuna göre Çıldır Belediye Başkanlığına devam edeceği Ardahan’da gözler şimdi AK Parti’nin Ardahan Belediye Başkanlığı için yaptığı itiraza döndü.

Yapılan seçimler sonucunda CHP

SEÇİMLER ARDAHAN’DA İPTAL MI OLUR?!.

ÇILDIR’DA SEÇİM SONUÇLARI KURA’YA KALDI!

01 mart 2024 tarihli haber

31 Mart 2024 pazar günü yapılan Mahalli İdareler Seçim sonuçlarına yönelik yapılan itirazların görüşüleceği bugün AK Parti İl Teşkilatı seçimlere bir çok usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla seçimin yenilemesini isterken, Ardahan’ın Çıldır ilçesinde yapılan oy sayımı ile başa başa çıkan AK Parti ile CHP Ardahan ilçe seçim kurulunda yapılacak olan kura ile Çıldır’ın yeni belediye başkanı belirlenecek.

Yapılan itirazların saat 170.0’daetleşmesi beklenen Ardahan’da merkez belediye seçiminin iptalinin söz konusu olmasının yanında itiraz edilen sandıklarda yeniden oy sayımı veya seçim yapılacağı konusunda öngörü ve iddialar konuşulmakta.


Çıldır’ın seçim sonucunun kura çekimiyle netleşmesi beklenirken yerelde alınacak kararların Yüksek Seçim Kurulunun vereceği son kararla netleşeceği belirtilmekte.
Başta Hoçvan Çağlayık (Erdemel) ve Köprücük (Xeskar) köylerin de yaşanan bıçaklı, taşlı ve tutuklamalarla sonuçlanan seçimler için bir çok yerde itirazların olduğu Ardahan’da AK Parti’nin 2, Çıldır’da 1 İl Genel Meclis Üyeliği aldığı seçim sonuçlarının tümünün net olarak bugün İl Seçim Kurulunun vereceği kararla son bulacak.

DEM OYLARI DEVA’YA!

24 Mart 024 tarihli haberler

SİYASET BİLİMCİ EKONOMİST-İŞ ADAMI ORHAN GÖKDEMİR TEMPO TV’DE

Haftaya bugün yeni başkanların başına geçeceği belediye seçimlerine kısa bir süre kala gündemi tutmaya devam eden GAZETECİLERLE GÜNDEM ÖZEL’in konuğu Siyaset Bilimci Ekonomist-İş İnsanı Orhan Gökdemir olacak. Gazeteci Fakir Yılmaz’ın hazırlayıp, uydu üzerinde yayın yapan ulusal tv TEMPO TV’de yayınlanan GAZETECİLER GÜNDEM gündemi yorumlamaya devam ediyor. Bugün saat: 15.00’da Siyaset Bilimci Ekonomist-İş İnsanı Orhan Gökdemir’i konuk edecek. Yaklaşan seçimleri konuğuyla birlikte masaya yatıracak olan GAZETECİLERLE GÜNDEM TEMPO TV’de..

 

AKPARTİ 18 MADDEYİ BAKANLIK DÜZEYİNDE MASAYA YATIRIYOR.. Karagöl mahallesinde uygulamaya sokulan ve mağduriyetler yaşandığı ileri sürülen 18/B uygulaması iktidarca ortadan kaldırılıyor.

31Mart akşamı kazananın DEVA adayı Halil Kaçar’ın olacağına inandığını belirten Hoçvanlı iş insanı Orhan Gökdemir ‘Ben Ardahan’a deva olacağına inandığım adayımız Kaçar’a
kefilim’ dedi.

‘Başta İstanbul’da olmak üzere Ardahan, Göle ve Kars’ta şehir uzlaşmasına uymayan ulusalcı CHP’ye oy yok’ diyen DEM’liler adaylarının olmadığı yerlerde Kürt sorununa daha samimi yaklaşan ve bu samimiyetini tüzüğü, internet sitesi ile ortaya koyan DEVA Partisine daha sıcak bakıyor.

Ardahan’daki seçimleri zorlayan ve kazanacak adaylar sırlamasında ilk üçte olan DEVA Partisi Belediye Başkan Adayı Halil Kaçar’ın köylüsü olan İl Başkanı Candar Yılmaz’ın yanı sıra DEVA Partisinin Genel Merkezin önemli isimlerinden olan Ardahan Hoçvanlı eski milletvekili adaylarında, İş insanı Orhan Gökçe’nin de aralarında bulunduğu DEVA Ardahan’da başkan adayı çıkarmayan DEM’in oylarına da talip.

Ulusalcı CHP ile 22 yıllık iktidarın bıkkınlığından yaka silken seçmenin tümünün oylarına talip olan DEVA, DEM’in Ardahan’da adayı olsaydı saygı duyar, böyle bir istemde bulunmaz, birileri gibi arka kapılarda DEM’i bitirime hesapları içine de girmezdik. Ama bugün adayı olmayan DEM’in, DEM seçmenin Kürt soruna bakışıyla daha samimi olan DEVA’ya, Şişkalı İl Başkanına, Hoçvanlı Orhan Gökçe’ye ve çocukları ve adayları olan Halil Kaça’a oy vereceklerine inanmakta ve oy istemekteler.

MAĞDURİYETLER GİDERİLECEK..

CHP’li Belediyenin 5 yıl önce düzenlediği toplantıyla çözeceğini belirttiği ama geride kalan 5 yıl boyunca bir karış adım atılmayan  18/B uygulaması sorununa iktidar el atıyor.

18 MADDE 1. ELDEN VE HÜKÜMETÇE ÇÖZÜLECEK..

Özellikle Karagöl mahallesinde yaşanan 18/B mağduriyetine el atan ve mağdurları panelde bir araya getirecek olan AK Parti Milletvekili İnşaat Mühendisi Kaan Koç, AK Parti Ardahan Belediye Başkan Adayı Veteriner Hekim Yunus ve AK Parti İl Başkanı Ersin Yılmaz’ın konuşacakları ve çözmesine söz verecekleri toplantı bugün saat:15.002dahalkeğtim Merkezi Toplantı Salonda gerçekleşecek. Bugün saat:15.00’da düzenlenen panele Çevre ve Şehircilik Bakanın da katılacağı, yetişememesi durumda telefonla katılıp, sorunu çözümü için mağdurlara söz vereceği öğrenildi.

 İKİ KERE İKİDEN BEŞ ÇIKMAZ..

Toplantı öncesi gazetemize konu  hakkında bilgi veren ve tüm mağdurları saat: 15.00’dahakleğtimdeki toplantılarına davet eden AK Parti Milletvekili, İnşaat Mühendisi Kaan Koç, ‘Bu sorunu ve diğer sorunları çözecek olan iktidar olduğunu ve Bu mağduriyetin ortadan kaldırılması için daha fazla çarpık kentleşmeye mahal vermemek için bizler 1 Nisan’dan uzman ekibimizle çalışmaya başlayacağız.  Yönetim değişirse biz bu konuyu masaya yatıracağız. Ardahan’ı ve yaşanan mağduriyeti ciddiye alıyoruz. Bizler marka bir kent planlı bir şehir için Ardahanlının menfaatine yönelik bir çalışmaya imza atacağız’ dedi.

BU İŞİ MUHALEFET DEĞİL,

İKTİDAR BELEDİYECİLĞİ ÇÖZER..

Koç, ‘Halk arasında kısaca 18’nci madde uygulaması olarak söylenen 3194 Sayılı İmar Kanunun 18. Maddesini ifade eden ve buna dayanan bu uygulama, imar alanları içindeki yerler için belediye tarafından veya belediye mücavir alanları dışındakiler için valilikler tarafından uygulanan, hak sahiplerinin muvafakati aranmaksızın imar planına uygun parsellere ayırmaya (ifraz) veya birleştirmeye (tevhid) yönelik işlem yapma yetkisidir.

Esasen 18. Maddenin amacı imara elverişli konut alanı elde etmek gibi bir kamusal amaç olsa da bu madde uygulaması, gerçekte nadiren bu amaca yönelik kullanılıp, birçok sorunlara sebebiyet verdiğini en iyi anlayan İnşaat Mühendisi Kaan Koç’tur.. Bu nedenle bizde bu konuda ile İmar ve Kentsel Dönüşüm konularında uzman Çevre ve Şehircilik bakanlığında değerlendirmelerini alıp, halkımızın yaşadığı mağduriyetlere kısa sürede çözeceğiz’ dedi.

18. MADDE NEDİR? 

18. madde uygulaması ile imar sınırları içerisinde bulunan üzerinde bir yapı olan ya da olmayan arsa / araziler, maliklerinin ( sahiplerinin ) rızası ( muvafakati ) sorulmaksızın bir uygulamaya dâhil ediliyor. Bu uygulamada bulunan ada ve parseller tekrar düzenlenerek imar planında belirlendiği şekilde ayrılıyor ( ifraz ) ya da birleştiriliyor ( tehvid). Geldik en sıkıntılı bölüme, bu uygulama yapılırken arsa / arazi sahiplerinin taşınmazlarına ‘ düzenleme ortaklık payı ‘ ( dop ) adı verilen işlem ile en fazla yüzde 40 olacak şekilde bedelsiz olarak el koyuluyor. Yani arsanızın maksimum yüzde 40a ( kırk ) kadar olan bölümünü bedelsiz olarak devlete veriyorsunuz. En üst limit yüzde 40’dır. Sizin taşınmazınızda yüzde 20, yüzde 30 da olabilir.

RUS ÖFKESİ..

Bilim ve ilim dünyası inanmasa da her insan kendi inancıyla takıntı yaptığı şeylere inanır ve kendince bu inançlarının kendisine uğur veya uğursuzluk getireceğine inanarak hayatına ona göre yön verir.
O insanlardan bir olan bende 6. His denen olaya ve uğurlu saydığım Salı gününe çok takılmazsam da geride atmam. Ve çoğu zaman beni yanıltmayan 6.hissim son bir kaç aydır özelimde moral bozan olaylarla kendisini kanıtlarken aynı duygular yaklaşan seçim öncesi hala da aynı durumda ‘Olur ya, sen yine de tedbirini al’ diyor gibiydi..
Yani ‘Fala inanma, falsız da kalma misali ikili görüşmelerim konusunda yaşadıklarım ‘sen yine de inan’ demeye devam ederken sağlığın, sevginin hatta insanı rahatlatan sevişmenin ve öldüren savaşın baş harfini taşıdığından sevdiğim Salı günleride o kadar moral vererek geride kaldı.
İşte bu duygular içinde hızla geri kalan 2024 yılının ilk üç ayı, kapıdan baktırıp, kazma kürek yaktıran Mart ayının da, seçim telaşının da bittiğini anlayacağımız seçim üzerine seçim yaşayan ülkenin seçim gündeminin içine Deve Kuşu misali başımızı koyduğumuz şu bir kaç aydır ‘dünyada neler olur?’ diye unutmuşken 6.hissimin etkisiyle mi, yoksa Rus KGB istihbaratı ile yarışan CIA’nın Rusya’da ki Amerikan vatandaşlarına günler öncesi ‘dikkatli olun’ mesajının yayınlandığı aynı günlerde bu mesajı göz ucuyla okumanın etkisiyle mi bilmem ama nerden çıktıysa youTube üzerinden ‘Rus öfkesi’ adlı filime takıldım.
Hem de Moskova’da patlayan silah seslerinden ve ‘Seçimden sonra dolar artacak’ değil, ‘Patlayacak’ diye döviz bürolarında sıraya girenleri izlediğim bir kaç gün önce 2018 yılında çekildiğini öğrendiğim ‘Rus Öfkesi’ isimli muhteşem sahneler ve savaşa rağmen aşkında içinde olduğu filimdeki tank savaşlarını izliyordum.
Evet, haber yazmayı, yenilenen www.kuzeyanadolugazetesi.com adlı haber sitesini tanımayı, TEMPO TV’de yapacağım programı kısacası gündemi salıp, izlediğim ve 70 ila 85 milyon ölümle sonuçlanan II. Dünya Savaşının yaşanan gerçek bir hikayeden esinlenerek çekilen filimde cesur Rus askerleri Almanlar tarafından ele geçirilmiş ve esir alınmışlardır.
Almanlardan kurtulmak için fırsat kollayan bir grup tankçı Rus askerleri, hem de Almanların kendileriyle birlikte ele geçirdikleri Rus tankının bir örneğinin kopyasını aynı Alman askerlere onartıp, kopyalamaya çalıştıkları sırada aynı Rus askerleri tanıdıkları Rus Tankı T-34 tankına binerek kaçmaya çalışmaları ve kurtulmalarıyla sonuçlanan filimin en can alıcı yanı bugün hala Filistinli öldürmeye devam eden Yahudilerin biri, hem de Almanlara esir Yahudi genç kadının yardım ettiği Rus askerinden birine, komutanlarına karşı duyduğu aşkı ve her şeye rağmen birlikte kaçıp, esirlikten kurtulmalarıydı.


Bunun yanında onları hırsla takip eden Nazi Alman komutanın, ‘düşmanda olsa dosttan iyidir’ mesajının en güzelini vererek kendisiyle savaşan askerin kendisini yenen, tankıyla birlikte yaralayan Rus askere saygı duyup, aynı Rus askerin ‘olan oldu, yaralısın ölme gel’ diyerek az önce kendilerini öldürmeye çalışan Alman komutanın kendisine uzanan dost eli önce tutup, sonra tankıyla birlikte köprüden düşeceğini anlayıp, ‘O da benimle düşmesin, kampta aşık olduğu Yahudi kızla birlikte mutluluk içinde yaşasın’ diye bırakıp, ölüme gitmesiydi.
Evet, 15 Temmuz Darbe girişimini eniştemize ulaştıran, Rusya gibi bir ülkede de darbe girişimine göz yuman sonra da daha önce el ele, diz dize oldukları darbecileri top, yekün imha eden KGB ile yarışan CIA’nın, terör örgütlerin mekapların numaralarını bile bilen bakanın döneminde Taksim’deki gibi bombalı saldırısı gibi Moskova’da yaşanan olayı da önceden haber almış, ‘vatandaşlarıma duyuruyayım’ derken yaşanacakları başta ezeli rakibi KGB’ye olmak üzere tüm dünyaya duyurmuştu. Ama ne hikmetse Demir Kubbeyi delmesine izin verildiği söylenen Hamas’ın füzelerini yiyen MOSSAD’a olduğu gibi Putin’in başında olduğu KGB’ye duyuramamıştı..
Sonuç; 150 ölüye yakın bir katliam ve bol bol başsağlığı mesajları..
Ha bu arada youtube üzerinden yayın yaptığım ArdahanTV’de ki gündemi değerlendiren canlı yayın esnasın da bu yönde ne düşündüğümü soran bir izleyicime gecikmelide olsa vereceğim tek cevap, bu saldırıyı bahane edip, başta Suriye’de olmak üzere bölgede yeni ölüm haberlerine hazır olun derim.
Çünkü MOSAD’ın yaptığı gibi bir günlük yas ilan eden Rusya’nın KGB’sinin de yeni saldırılar ve yol haritaları için kendilerine zemin hazırlamak için CIA’nın, ‘kızım sana söylüyorum, gelinim sen anla’ misali mesajını bilerek almadığını söylüyor dünya yeni bir Rus öfkesiyle daha karşılaşacak..’ diyen 6. hislerim..